42marathon interview na de Scheveningen - Zandvoort marathon en foto's


Jeroen Rozeboom maakte zondag zijn debuut op de marathon. De Hilversummer had het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Hij liep de Scheveningen – Zandvoort Strandmarathon. En dat terwijl hij in de voorbereiding ook nog eens een voetblessure had opgelopen.

Hoe is het gegaan?
“Goed, ik ben aangekomen in Zandvoort en dat was uiteindelijk het doel. Ook over mijn einditjd was ik tevreden: 3.54,42 uur. Natuurlijk heb ik het wel zwaar gehad. Door die blessure heb ik te weinig lange afstanden kunnen trainen. Na 30 kilometer merkte ik dan ook dat de wieltjes voorzichtig los begonnen te komen.”
Hoe heb je je daar doorheen geslagen?
“Mijn zwager Wouter heeft de hele route met me meegefietst. Na 30 kilometer was het prettig om met hem te kunnen praten. Dat zorgde voor wat afleiding. Maar de laatste zeven kilometer was het echt hoofd naar beneden en doorzetten. Het was volledig doorgaan op karakter. Uiteindelijk kwam die mooie boog vanzelf in het zicht. Opvallend genoeg heb ik geen last gekregen van mijn voet. Een meevaller.”
Wat vond je van het evenement?
“Het is geen groot evenement en dat vind ik prettig. Er waren geloof ik 76 lopers die de hele marathon liepen. De anderen waren estafettelopers en veel kinderen die met elkaar de route liepen. Ik vond het wel grappig om af en toe door hen ingehaald te worden. Ze geven zich even helemaal en stappen dan weer in de jeep. Verder is de route natuurlijk prachtig. We hadden de wind grotendeels in de rug en hadden een lekker zonnetje. Wel was het zwaar bij Katwijk. Daar moesten we kort de boulevard op. Dan ga je na een zware klim in één keer uit de wind de warmte in. Verder waren de laatste kilometers zwaar. Het was druk op het strand van Zandvoort en dat kwam de kwaliteit van het zand niet ten goede.”
Hoe kapot was je na de finish?
“Ik had het aardig gehad. Ik heb nog even wat gegeten en gedronken en heb een kort stukje gewandeld om de benen niet helemaal te laten blokkeren. Daarna ben ik snel naar huis gegaan. Een dag later voelden de benen goed aan. De stijfheid viel mee. Ik had van tevoren bedacht om in elk geval twee dagen niets te doen. Misschien dat ik morgen even rustig 5 kilometer ga lopen, maar dat zie ik dan wel. Het moeten is er nu vanaf. Ik zie wel wanneer ik de draad weer oppak.”
Want je hebt nog geen plannen voor een vervolg?
“Nee, ik weet niet of ik ooit weer een marathon ga lopen. Afstanden tot een kilometer of 30 vind ik prettiger. Dat is ook qua voorbereiding beter te doen. Maar zeg nooit nooit. Misschien maak ik ooit wel een plan voor een tweede marathon. Een keer op de weg kan ook leuk zijn.”
Het strand hoef je voorlopig niet meer op?
“Nee, voorlopig ga ik niet hardlopen op het strand. In de zomer ga ik lekker naar het stand om te kijken naar de kleine met zijn emmertje en zijn schepje, haha.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

Dam tot Dom update: ik zeg doen