Merrell Mix Master Move

Nothing lasts forever...

Schoenen vinden die bij je passen: altijd lastig. Na veel zoeken en proberen kwam ik uit bij de Merrell Mix Master 2's uit.  Het afgelopen jaar heb ik heerlijk op die schoentjes gelopen (licht, ruime voorvoet, laag bij de grond, voldoende profiel voor de Nederlandse bodem). Ze bevielen me zo goed dat ik een extra paar heb gekocht. 

Toen het eerste van mijn paartjes aan vervanging toe was bleken de MM2's uit de gratie geraakt en nog erger: er stond  geen Mix Master 3 op het menu bij Merrell...

Ik dus op zoek naar de follow up!MMM....?

De Mix Master Move
"Ease the transition to barefoot with the Mix Master Move minimalist trail running shoes from Merrell. For those who crave the feeling of the ground beneath their feet but like the idea of a little extra cushioning for longer miles, choose this breathable men’s running shoe"
4mm Drop / 9mm Cushion / 19mm Stack Height

Men’s Weight: 8oz (1/2 pair)Na 75km:
De Mix Master Move is zeker een fijne schoen, maar is wat mij betreft geen opvolger van de Mix Master 2: daar waar de MM2 een trailschoen was die ook wel een stukje road kon hebben is de MMM meer een roadschoen die ook wel iets kan trailen.
De MMM zit steviger aan m'n voet door de dikkere kraag om de enkel en de fractie meer demping helpt bij het afdalen. Ook is het bovenwerk van ander materiaal wat de schoen iets luchtiger maakt maar tegelijk ook meer stof en zand doorlaat (dat wordt leuk bij de duinentrail).
Verder is het profiel een stuk minder diep. In de modder blinkt deze schoen daardoor zeker niet uit.
In zijn geheel wikkelt de schoen wel lekker af en is nog steeds lekker licht aan de voeten. Voor nu gebruik ik de schoen op droge dagen en routes met schelpenpaden, voor moeilijker terrein wordt het toch iets als de La Sportiva Helios.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Dam tot Dom update: ik zeg doen